Gamze Estetiği Nedir? Nasıl Uygulanır?
Gamze estetiği, ağırlıklı olarak sağlıkla ilgili sorunlardan kaynaklı olarak değil, yüze ya da bele estetik bir görünüm kazandırmak için yapılır.
Gamze, her ne kadar bir kusur olarak adlandırılabilecek olsa da, aslında insanlara sevimli ve sempatik bir görünüm kazandırır. Bu yüzden de gamze sahibi olmayan insanların bir gamzeye sahip olabilmesi için gamze estetiği yapılabilir. Gamze estetiği kadınlar tarafından yaygın olarak yanak ve bel bölgesine istenirken, erkekler tarafından çene bölgesinde tercih edilir.
Gamze, gülme sırasında burada bulunan kasların mukozaya doğru çekilmesi ile oluşur. Zaman zaman buradaki yağ dokusunun eksikliği ile de ortaya çıkabilir. Bir diğer sebep olarak da burada bulunan zigimatus kasında meydana gelen bir anomali gösterilebilir.
Gamze Estetiği Nasıl Yapılır?
Gamze estetiği nasıl yapıldığına dair öncelikle şöyle kısa bir açıklama yapmak mümkün: Ağzın iç bölgesinden bir parça çıkarılır ve bölgede bir çukurluk oluşturulur. İşlemin ardından bölgeye dikiş atılır. Bu yöntemde bişektomi denmektedir. Aynı zamanda operasyonu sonrasında hem elmacık kemikleri, hem de jawline hattı daha belirgin bir hale gelir.
Gamze estetiği ya da Dimpleplasty işleminde daha yaygın olarak kullanılan yöntem yanağın iç tarafından girilerek buradaki kas ve yağ dokusuna müdahale etmektir.
Operasyon öncesinde çok uzun bir hazırlık gerekmez. Gamzenin yapılacağı bölgeye hasta ve doktor ortak şekilde karar verir ve bölgede bazı çizimler yapılır. Hasta lokal anestezi altına alındıktan sonra operasyon süreci başlar. Bu cerrahi işlem sırasında gülme kası ağız içindeki mukozaya dikilir ya da gerekli olduğu durumlarda söz konusu bölgeden küçük bir yağ ya da kas dokusu çıkarılabilir. İşlem genellikle 15 dakika sürmekle birlikte, daha belirgin gamzelerin istendiği durumlarda 1 saate kadar çıkabilir.
İşlem lokal anestezi yoluyla yapıldığı için hastalar genellikle operasyondan hemen sonra taburcu edilir. Bu süreçte doktordan tarafından hastaya yumuşak besinler tüketmesi tavsiye edilir. Hastanın durumuna da bağlı olarak operasyonun yapıldığı bölgede geçici morluklar oluşabilir. Aynı zamanda ilk birkaç gün bölgesel ağrı da meydana gelebilir.